Jedná se o rychlý a snadný způsob, jak servírovat jídlo. Kimči a rýže se restují spolu s uzenou slaninou a kořeněnou šťávou kimchi a přelijí se vejcem. Jednoduché, rychlé a chutné!
SUROVINY:
KIMČI ZÁKLADNA:
1 šálek kimči (*viz poznámka), nakrájený na kousky velikosti miniatury
150 g slaniny nebo klobásy nakrájené na miniatury
1 balení hub, kořen odstraněn, opláchnut a vyčerpán (volitelně)
3 šálky dušené Kimpo rýže - pokud je čerstvě uvařená, nechte ji po dobu 5 až 10 minut při pokojové teplotě vychladnout před vařením
1/2 lžičky mletého česneku
1/4 šálku šťávy kimči - šťávu získáte ze spodní části kimchi nádoby. Stisknutím kimchi můžete uvolnit více šťávy.
1/2 lžíce sezamového oleje
1 polévková lžíce oleje na vaření
2 velká vejce vařená slunnou stranou nahoru
1 polévková lžíce opečených sezamových semen na ozdobu
1/2 stonku zelené cibule na ozdobu, tenké plátky (volitelně)
1/2 šálku kořeněných vloček z mořských řas (volitelně)
NÁVOD:
Předehřejte pánev na středně vysokou teplotu. Po zahřátí přidejte malé množství kuchyňského oleje a dobře ho rozetřete špachtlí.
Přidejte česnek a rychle ho míchejte asi 10 sekund. Poté přidejte slaninu a dobře ji míchejte, dokud není polovina uvařená.
Přidejte kimči a míchejte asi 2 minuty.
Přidejte houby a dobře je promíchejte. Snižte teplotu na středně nízkou teplotu.
Přidejte rýži a šťávu kimchi. Smíchejte je důkladně.
Přidejte sezamový olej a dobře promíchejte.
Sejměte z tepla a položte na talíře.
Vařte vejce slunnou stranou a položte je na rýži.
Ozdobte sezamovými semínky a zelenou cibulkou.
*POZNÁMKA:
To je ideální pro staré kimči, protože v ideálním případě by kimchi mělo být trochu kyselé. Pokud ne, přidejte 1/2 lžičky rýžového octa do šťávy kimči, aby zkysla.
Aby byl pikantnější, použijte 2 1/2 lžíce kimči šťávy a 1 lžíci gochujang namísto 1/4 šálku kimčii šťávy.
Do směsi můžete přidat nějaké kořeněné vločky z mořských řas, krevety nebo zeleninu. Někdy moje máma přidala na rýži také plátek sýra!
Vychutnejte si, a jak říkáme, před jídlem:
잘 먹겠습니다 (jal meokgetseumnida), což zhruba znamená: „Jezte dobře.“
KimchiLove♥️ ...from our kitchen to yours. www.kimchilove.cz
Comments